Μέτρα προστασίας
COVID-19

Επιπρόσθετα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια της υγείας σας

Η υγεία σας είναι προτεραιότητά μας. Ακολουθώντας τις συμβουλές των αρμόδιων αρχών και εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δεσμευόμαστε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε ένα ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον για τους μαθητές και το προσωπικό μας.

Σχολαστική Καθαριότητα

Για να μειώσουμε την πιθανότητα διασποράς του ιού, όλοι οι χώροι μας καθαρίζονται σχολαστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι τάξεις, τα θρανία και οι καρέκλες θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται πριν την έναρξη και με τη λήξη κάθε μαθήματος.

Όλοι οι ανοιχτοί κάδοι απορριμάτων στις αίθουσες και στους κοινόχρηστους χώρους έχουν αντικατασταθεί με κλειστούς κάδους με πεντάλ της ελβετικής εταιρίας Rotho, για την αποφυγή επαφής των χεριών με τα απορρίματα και διαρροής οσμών.

Φυσικός Αερισμός

Όπως πάντα, όλοι οι χώροι μας αερίζονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Χρήση Μάσκας

Η χρήση μη ιατρικής, προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο στο χώρο μας από τους μαθητές, τους επισκέπτες και το προσωπικό μας (συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών μας και του υπόλοιπου προσωπικού του διδακτικού μας κέντρου) και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο Κέντρο μας (ΦΕΚ 3630/B/31-8-2020).

Έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την είσοδο σε όσους δεν φορούν μάσκα, εκτός και αν έχουν ιατρική βεβαίωση απαλλαγής από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Περιορισμένη Πρόσβαση

Η πρόσβαση στον όροφο του Κέντρου μας θα επιτρέπεται μόνο στους μαθητές και το προσωπικό. Παρακαλούμε τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους συνοδούς να συνοδεύουν το παιδί/τα παιδιά τους μέχρι την είσοδο και να μην εισέρχονται στο κτήριο. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του διδακτικού μας κέντρου, ή να πληρώσετε δίδακτρα ή εξέταστρα, μπορείτε να κλείσετε τηλεφωνικά ένα ραντεβού στο 2108941481. Σε περίπτωση πληρωμής, υπενθυμίζουμε οτι συνίσταται η χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας για την οικονομική σας συναλλαγή ή μπορείτε να προβείτε σε τραπεζική κατάθεση.

Φυσικές Αποστάσεις Ασφαλείας

Ακολουθούμε όλα τα μέτρα προστασίας όπως ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές.

Κάθε τμήμα θα έχει διαφορετικό διάλειμμα και δεν θα υπάρχουν τάξεις που θα έχουν κοινό διάλειμμα στον ίδιο χώρο, την ίδια χρονική στιγμή, και στους μαθητές θα ζητηθεί να κρατούν την οριζόμενη απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Καθαρισμός και Απολύμανση

Αντισηπτικά χεριών υπάρχουν σε κάθε αίθουσα και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Συνιστούμε τη συχνή χρήση αντισηπτικού από όλους τους μαθητές, τους επισκέπτες και το προσωπικό μας.

Χρήση Κλιματιστικών

Όπως πάντα, όλα τα κλιματιστικά καθαρίζονται εποχικά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες του κατασκευαστή και θα χρησιμοποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο. Σε περίπτωση χρήσης τους, οι περσίδες υποχρεωτικά θα είναι στραμένες προς τα πάνω, η χρήση αέρα θα είναι συνεχής και όχι στην ανακύκλωση και οι εξωτερικές πόρτες/παράθυρα των αιθουσών επαρκώς ανοικτές/ά για επιπλέον φυσικό αερισμό των αιθουσών.

Άρνηση Εισόδου

Έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε την είσοδο σε προσωπικό, μαθητές ή επισκέπτες που γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε καραντίνα ή παρουσιάζουν τα παρακάτω συμπτώματα:

• πυρετό
• ξηρό βήχα
• δυσκολία στην αναπνοή
• πονόλαιμο

Θα ζητηθεί σε παιδιά που εμφανίζουν κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα να περιμένουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο μέχρι να τα παραλάβει ο γονέας, κηδεμόνας ή συνοδός. Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθούνται οι οδηγίες και το πρωτόκολλο των αρμόδιων αρχών.

Γονική Ευθύνη

Σε περίπτωση ασθένειας/εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης/αδιαθεσίας, είναι ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων να παραμείνει το παιδί στο σπίτι για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο από τον θεράποντα οικογενειακό ιατρό/παιδίατρο.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι πυρετός και βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Μυαλγίες
  • Ρίγος
  • Πονοκέφαλος
  • Δυσκαταποσία
  • Ρινική καταρροή/συμφόρηση
  • Ναυτία / έμετος
  • Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Οι γονείς/κηδεμόνες είναι υπεύθυνοι να ενημερώσουν τόσο το Κέντρο μας, όσο και όλες τις υπόλοιπες σχετικές δραστηριότητες του παιδιού σε περίπτωση που εμφανίσουν κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, καθώς και έχουν την υποχρέωση να ακολουθήσουν τις οδηγίες που θα τους δοθούν από τον οικογενειακό ιατρό/παιδίατρο και να παραμείνουν στο σπίτι για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Βιβλίο Συμβάντων COVID-19

Για την ασφαλή λειτουργία του Κέντρου μας, διατηρούμε βιβλίο καταγραφής επισκεπτών για την καταγραφή περιστατικών που συνδέονται με την πρόληψη ή αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος (ιχνηλάτηση). Σε αυτό δεν καταγράφονται οι μαθητές, καθώς διατηρείται ξεχωριστό παρουσιολόγιο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ενημέρωση και Εκπαίδευση Διεύθυνσης/Καθηγητών/Προσωπικού

Όλο το προσωπικό του Κέντρου μας έχει ενημερωθεί για τα ατομικά μέτρα προστασίας, για τη σωστή εφαρμογή τους και για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος. Η Διεύθυνση και ο Υπεύθυνος Τεχνικός Ασφάλειας του Κέντρου μας έχουν ενημερωθεί για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας σε σεμινάριο που έγινε στις 04/09/2020 ειδικά για Κέντρα Ξένων Γλωσσών από τον κ. Κωνσταντίνο Ντελέζο, Msc PhDc Υγιεινολόγο, Λέκτορα Παν/μίου Δυτικής Αττικής.

Κοινή Χρήση Υλικών

Απαγορεύεται από μαθητές και καθηγητές η κοινή χρήση γραφικής ύλης και ο δανεισμός της, π.χ. τετράδια, στυλό, μολύβια. Οι μαθητές οφείλουν να φέρουν μαζί τους τον σχετικό μαθητικό εξοπλισμό τους (βιβλία, κασετίνες, χρώματα κτλ).

Για την προστασία της υγείας, απαγορεύεται η φωτοτύπιση εκπαιδευτικού υλικού την ίδια ημέρα. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό που δίνεται στους μαθητές, όπου χρειάζεται, έχει φωτοτυπηθεί τουλάχιστον 24 ώρες πιο πριν, έχει αεριστεί και έχει χειριστεί με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας από ένα και μόνο άτομο του προσωπικού μας.

Σήμανση Χώρων

Υπάρχει σήμανση υπενθύμισης των μέτρων υγιεινής και για τα μέτρα προστασίας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και στις αίθουσες.

Διαδικτυακά Μαθήματα

Σε περίπτωση που χρειαστεί να παραμείνουμε κλειστοί με σχετική κρατική εντολή (‘lock-down’) και κληθούμε να κάνουμε σύγχρονη, εξ αποστάσως εκπαίδευση, το Κέντρο μας έχει εξασφαλίσει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την απρόσκοπτη παροχή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Σε περίπτωση που κάποιος καθηγητής παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης, δε θα του επιτραπεί η προσέλευση στο Κέντρο μας και το μάθημα αυτόματα θα γίνεται διαδικτυακά στην προκαθορισμένη ημέρα και ώρα του τμήματος, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία και να μην ακυρωθεί το μάθημα. Θεωρείται αυτονόητο οτι το μάθημα θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εφ’όσον το επιτρέπει η υγεία του Καθηγητή. Σε περίπτωση αδυναμίας μεταφοράς του μαθήματος διαδικτυακά, το μάθημα θα αναπληρωθεί μεταγενέστερα, μετά από συνεννόηση με τους γονείς.

Το κέντρο μας

Οι καθηγητές μας