IELTS/TOEFL/OET

Αγγλικά > ΕνήλικεςIELTS/TOEFL/OET

Προετοιμασία εξετάσεων

Ειδικά προγράμματα για ακαδημαϊκές εξετάσεις, απαραίτητες για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ή για εργασία στο εξωτερικό.

Ειδικά εκπαιδευμένοι καθηγητές στη μεθοδολογία των συγκεκριμένων εξετάσεων αλλά και στη διαδικασία αξιολόγησής τους, προετοιμάζουν τους σπουδαστές για σίγουρη επιτυχία στις εξετάσεις.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος υπάρχει συνεχής πρακτική εξάσκηση για να συνηθίσετε να εργάζεστε υπό συνθήκες εξέτασης. Θα επικεντρωθείτε επίσης στην ανάπτυξη των σωστών και απαραίτητων τεχνικών της κάθε εξέτασης και θα λαμβάνετε συνεχώς συμβουλές βελτίωσης από το έμπειρο διδακτικό μας προσωπικό.

Στο Rethink Education μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:

IELTS Exam Prep Course

TOEFL Exam Prep Course

OET Exam Prep Course

IELTS Exam Prep Course

Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας! Πιστοποιητικό IELTS σε 3 μήνες

Γιατί IELTS;

Είναι η πιστοποίηση που αναγνωρίζεται παγκοσμίως, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο. Η πιστοποίηση του επιπέδου των αγγλικών που παρέχει το IELTS αποτελεί αδιαμφισβήτητο εφόδιο για κάθε υποψήφιο φοιτητή ή επαγγελματία.

Το IELTS (International English Language Testing System) είναι σχεδιασμένο για να αξιολογήσει τις γλωσσικές δεξιότητες των υποψηφίων που επιθυμούν να σπουδάσουν ή να εργαστούν σε ένα αγγλόφωνο περιβάλλον. Το IELTS αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση δεξιοτήτων της αγγλικής γλώσσας, καθώς αναγνωρίζεται από χιλιάδες πανεπιστήμια, οργανισμούς, εταιρίες και κρατικούς φορείς μετανάστευσης ανά τον κόσμο.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το που αναγνωρίζεται το IELTS και με τι score στον επίσημο ιστότοπο του φορέα IELTS

Προετοιμασία IELTS

Η προετοιμασία διαρκεί από μερικές εβδομάδες έως λίγους μήνες, ανάλογα με το score που απαιτείται.

Δομή IELTS

Στο IELTS αξιολογούνται και οι 4 βασικές δεξιότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι εξέτασης IELTS: Academic και General Training. Οι εξετάσεις Speaking και Listening είναι ίδιες και στους 2 τύπους εξετάσεων, αλλά οι εξετάσεις Reading και Writing είναι διαφορετικές.

Εξέταση

Περιεχόμενο

Διάρκεια

Listening

40 ερωτήσεις

Περίπου 30 λεπτά (συν 10 λεπτά για τη μεταφορά των απαντήσεων στο απαντητικό δελτίο)

Reading

40 ερωτήσεις

1 ώρα

Writing

2 θέματα

1 ώρα

Speaking

3 μέρη

11 – 14 λεπτά

 

IELTS BANDS

Η κλίμακα βαθμολογίας κυμαίνεται από 0 – 9 και το score που απαιτείται καθορίζεται κάθε φορά από το εκάστοτε Πανεπιστήμιο, Φορέα, Ίδρυμα ή τις αρμόδιες Αρχές Μετανάστευσης της χώρας προορισμού (εάν πρόκειται για μετανάστευση).

Τρόποι Εξέτασης

Μπορείτε να δώσετε IELTS με ένα από τους παρακάτω τρόπους:

·         Γραπτά (Όλα τα γραπτά μέρη με τον κλασσικό τρόπο. Τα προφορικά με face-to-face interview)

·         Στον υπολογιστή (Όλα τα γραπτά μέρη στον υπολογιστή. Τα προφορικά με face-to-face interview)

Academic Module ή General Training Module;

Academic Module

Επιλέξτε αυτόν τον τύπο εξέτασης εάν επιθυμείτε να σπουδάσετε σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο ή εάν επιδιώκετε την επαγγελματική εγγραφή σας σε κάποιο σωματείο, επαγγελματικό φορέα ή επιμελητήριο, π.χ. γιατροί και νοσηλευτές. Δείτε εδώ τι περιλαμβάνει αναλυτικά το Academic Module

General Training Module

Επιλέξτε αυτόν τον τύπο εξέτασης εάν επιθυμείτε να μεταναστεύσετε σε αγγλόφωνη χώρα, (π.χ. Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο) ή εάν επιθυμείτε να εκπαιδευτείτε ή να σπουδάσετε σε επίπεδο κάτω του πτυχίου.

Rethink IELTS Exam Prep Course (Academic Module)

Το IELTS Exam Prep Course μας έχει σχεδιαστεί για σπουδαστές που αναζητούν υψηλού επιπέδου πιστοποίηση των γνώσεων τους για ακαδημαϊκούς ή επαγγελματικούς σκοπούς. Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της εξέτασης και το πρόγραμμα μαθημάτων διαρκεί από λίγες εβδομάδες μέχρι και 3 μήνες, ανάλογα με το επίπεδο του σπουδαστή κατά την εγγραφή του στο πρόγραμμα*. Τα μαθήματα είναι είτε ατομικά είτε ομαδικά, με φυσική παρουσία ή εξολοκλήρου online, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των τμημάτων.

*Υποχρεωτική διεξαγωγή τεστ κατάταξης πριν τη συμμετοχή σε ένα τμήμα IELTS Exam Prep Course

Η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα από έμπειρους καθηγητές με πολυετή πείρα στην προετοιμασία μαθητών για την εξέταση IELTS.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα καλυφθούν όλες εκείνες οι τεχνικές που απαιτούνται για την επιτυχή συμμετοχή των σπουδαστών στις εξετάσεις και την απόκτηση του επιθυμητού τους Band Score.

Όλες οι δεξιότητες καλύπτονται στο μέγιστο βαθμό, και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γραπτό μέρος της εξέτασης, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να αναπτύξει ένας σπουδαστής σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Προπτυχιακές ή Μεταπτυχιακές σπουδές, όλες έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Την επιτυχία των σπουδαστών μας και την ακαδημαϊκή τους υπεροχή στις σπουδές τους.

TOEFL Exam Prep Course

Γιατί TOEFL;

Tο TOEFL (Test of English as a Foreign Language) είναι μια πιστοποίηση αποδεκτή από τα περισσότερα πανεπιστήμια και κολλέγια στον κόσμο σαν απόδειξη επάρκειας των υποψηφίων σπουδαστών στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας.

Προετοιμασία TOEFL iBT

Η προετοιμασία διαρκεί από μερικές εβδομάδες έως λίγους μήνες, ανάλογα το score που απαιτείται.

Δομή TOEFL iBT

Στο TOEFL αξιολογούνται και οι 4 βασικές δεξιότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking.

Εξέταση

Περιεχόμενο

Διάρκεια

Reading

30 – 40 ερωτήσεις

54 – 72 λεπτά

Listening

28 – 39 ερωτήσεις

41 – 57 λεπτά

Διάλειμμα

10 λεπτά

Speaking

4 μέρη

17 λεπτά

Writing

2 θέματα

50 λεπτά

 

TOEFL iBT SCORES

Η κλίμακα βαθμολογίας κυμαίνεται από 0 – 120 και το score που απαιτείται καθορίζεται κάθε φορά από το εκάστοτε Πανεπιστήμιο, Φορέα ή Ίδρυμα.

Τρόποι Εξέτασης

·         Η εξέταση είναι εξ ολοκλήρου στον υπολογιστή (TOEFL iBT) τόσο για τα γραπτά όσο και για το προφορικό μέρος της εξέτασης. Μάθετε περισσότερα τι περιλαμβάνει η εξέταση TOEFL iBT από τον επίσημο ιστότοπο του φορέα ETS.

TOEFL Exam Prep Course

Στοχευμένη προετοιμασία στις δεξιότητες που απαιτούνται για τη συμμετοχή των σπουδαστών στις εξετάσεις TOEFL iBT. Τα μαθήματα γίνεται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά από καθηγητές με μακροχρόνια εμπειρία στην προετοιμασία μαθητών για τις εξετάσεις TOEFL iBT. Η προετοιμασία διαρκεί από μερικές εβδομάδες έως 3 μήνες, ανάλογα με το επίπεδο του σπουδαστή κατά την εγγραφή του στο πρόγραμμα*

*Υποχρεωτική διεξαγωγή τεστ κατάταξης πριν τη συμμετοχή σε ένα τμήμα TOEFL Exam Prep Course

Το μάθημα διεξάγεται τόσο μέσω βιβλίου όσο και μέσω υπολογιστή, για σωστή προετοιμασία των υποψηφίων, καθώς η εξέταση είναι εξ ολοκλήρου μέσω υπολογιστή και απαιτείται η μέγιστη δυνατή εξοικείωση των υποψηφίων με τον τρόπο της εξέτασης, για την επιτυχή συμμετοχή τους και την απόκτηση του επιθυμητού score.

OET Exam Prep Course

 Γιατί OET;

Χρειάζεται να δώσετε εξετάσεις αγγλικών για να εργαστείτε ή να σπουδάσετε στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ουκρανία, το Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη ή τη Ναμίμπια;

Τότε η εξέταση OET (Occupational English Test) είναι η κατάλληλη για εσάς!

Με την εξέταση OET θα αποδείξετε ότι διαθέτετε το κατάλληλο επίπεδο αγγλικών, ενώ επιπλέον θα αποκτήσετε το επίπεδο των γλωσσικών δεξιοτήτων που θα χρειάζεστε καθημερινά στην εργασία σας.

Και, δεν είναι μόνο αυτό – οι επαγγελματίες υγείας επιλέγουν το OET επειδή:

·         Το OET χρησιμοποιεί πραγματικά σενάρια υγειονομικής περίθαλψης, ώστε να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την ημέρα των εξετάσεων.

·         Το OET αναγνωρίζεται ευρέως ως απόδειξη της επάρκειας της αγγλικής γλώσσας για εγγραφή σε επαγγελματικά επιμελητήρια, σπουδές και εργασία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και για έκδοση βίζας σε ορισμένες χώρες.

 

Προετοιμασία OET

Η προετοιμασία διαρκεί από μερικές εβδομάδες έως λίγους μήνες, ανάλογα με το score που απαιτείται.

 

Δομή OET

Στο OET αξιολογούνται και οι 4 βασικές δεξιότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking.

Εξέταση

Περιεχόμενο

Διάρκεια

Listening

Ίδιο περιεχόμενο για όλα τα επαγγέλματα υγείας.

Περίπου 45 λεπτά

Reading

Ίδιο περιεχόμενο για όλα τα επαγγέλματα υγείας.

60 λεπτά

Writing

Θέματα σχετικά με τη συγκεκριμένη ειδικότητα, με βάση τυπικές καταστάσεις στο χώρο εργασίας.

45 λεπτά

Writing

Θέματα σχετικά με τη συγκεκριμένη ειδικότητα, με βάση τυπικές καταστάσεις στο χώρο εργασίας.

Περίπου 20 λεπτά

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή της εξέτασης στον επίσημο φορέα της πιστοποίησης ΟΕΤ (Occupational English Test) από το Cambridge Assessment English και Box Hill Institute.

 

OET SCORES

Η κλίμακα βαθμολογίας κυμαίνεται από 0 – 500 (αντιστοιχία από Ε – Α) και το score που απαιτείται καθορίζεται κάθε φορά από το εκάστοτε Πανεπιστήμιο, Φορέα, Ίδρυμα ή τις αρμόδιες Αρχές Μετανάστευσης της χώρας προορισμού (εάν πρόκειται για μετανάστευση).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το που αναγνωρίζεται το OET και με τι score στον επίσημο ιστότοπο του φορέα OET

 

Τρόποι Εξέτασης

Μπορείτε να δώσετε OET με ένα από τους παρακάτω τρόπους:

·         Γραπτά (Όλα τα γραπτά μέρη με τον κλασσικό τρόπο. Τα προφορικά με face-to-face interview)

·         Στον υπολογιστή (Όλα τα γραπτά μέρη στον υπολογιστή. Τα προφορικά με face-to-face interview)

 

OET Exam Prep Course

Το OET Exam Prep Course μας έχει σχεδιαστεί για σπουδαστές που αναζητούν υψηλού επιπέδου πιστοποίηση των γνώσεων γύρω από τα επαγγέλματα υγείας τους για ακαδημαϊκούς ή επαγγελματικούς σκοπούς. Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της εξέτασης και το πρόγραμμα μαθημάτων διαρκεί από λίγες εβδομάδες μέχρι και 3 μήνες, ανάλογα με το επίπεδο του σπουδαστή κατά την εγγραφή του στο πρόγραμμα*. Τα μαθήματα είναι είτε ατομικά είτε ομαδικά, με φυσική παρουσία ή εξολοκλήρου online, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των τμημάτων.

*Υποχρεωτική διεξαγωγή τεστ κατάταξης πριν τη συμμετοχή σε ένα τμήμα OET Exam Prep Course

Η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα από έμπειρους καθηγητές με πολυετή πείρα στην προετοιμασία μαθητών για την εξέταση OET.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα καλυφθούν όλες εκείνες οι τεχνικές που απαιτούνται για την επιτυχή συμμετοχή των σπουδαστών στις εξετάσεις και την απόκτηση του επιθυμητού τους Score.

Όλες οι δεξιότητες καλύπτονται στο μέγιστο βαθμό, και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τόσο στο προφορικό, όσο και στο γραπτό μέρος της εξέτασης OET, τα οποία βασίζονται στην ειδικότητά τους, και που αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να αναπτύξουν οι επαγγελματίες της υγείας σε ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό περιβάλλον.

Μαθαίνω καλύτερα

Τι θέλω να μάθω και γιατί;

Πόσο χρόνο έχω και μπορώ να αφιερώσω;

Ποιες προσωπικές μου εμπειρίες μπορούν να με βοηθήσουν στη γρήγορη εκμάθηση της γλώσσας;

Εάν μιλάω άλλες γλώσσες, ποια στοιχεία με βοήθησαν να τις μάθω;

Σε ποιες γλωσσικές δεξιότητες είμαι καλός και σε ποιες χρειάζομαι περισσότερη βοήθεια;

Η Ακαδημαϊκή Διεύθυνση του Κέντρου Rethink Education με την πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία των αγγλικών ως ξένη γλώσσα σε ενήλικους σπουδαστές, είναι σε θέση να σας βοηθήσει να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας, καθώς και τον τρόπο εκπαίδευσης (με φυσική παρουσία, blended learning ή online learning).

We’ve got you covered!

Το Κέντρο μας, σας δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθείτε διπλά, βελτιώνοντας το επίπεδό σας στα Αγγλικά και πιστοποιώντας τις γνώσεις σας.

Παρακολουθώντας τα τμήματα ενηλίκων, από επίπεδο αρχαρίων Α1 μέχρι και επίπεδο Proficiency C2, μπορείτε να δώσετε εξετάσεις γλωσσομάθειας για τους φορείς Cambridge Assessment English, Michigan Language Assessment ή English Speaking Board (ESB) για να πιστοποιήσετε το επίπεδό σας. 

Και οι τρεις φορείς πιστοποίησης επιπέδου γλωσσομάθειας αναγνωρίζονται στο εξωτερικό (ισχύουν προϋποθέσεις), αλλά στον ΑΣΕΠ.